16:00

OAFF

Referat: Luleå SK - OAFF

Luleå SK och Ohtana/Aapua FF spelar oavgjort på Hertsö IP, 2-2 (1-0)
Redan i första minuten får OA ett bra läge när Micke slår en frispark som Danne får ett bra läge på men utan resultat.
OA börjar bra men premiärnerverna finns där som brukligt och tyvärr så är vi kanske lite för optimistiska i vissa lägen och spelar fast varandra några gånger.
I matchens 6e minut får LSK ett inkast som försvaret missar att rensa bort efter en lite ”konstig” studs och LSKs Filip Engström kan från nära håll skjuta bollen mellan benen på Martin P och in i Kottens burgavel.
Efter det är det ett ställningskrig där inget av lagen får igång något ordnat spel, däremot så lyckas OA vaska fram några fasta situationer som är farliga.
Sista kvarten av första halvlek så skapar OA lite tryck mot LSKförsvaret och det skapas en hel drös chanser.
Borre skjuter, Rickard skjuter, John skjuter, Adam nickar och det skapas flertalet hörnor som är på vippen att smita in men LSKs målvakt är omutbar och lyckas med nöd och näppe hålla nollan intakt.

Andra halvlek inleds med att OA skapar ytterliare någon hörna innan nästa kalldusch kommer.
I matchminut 55 får LSK en kontring efter våran höger kant och spelar in till en fristående Filip Engström som kan böja in bollen i bortre burgaveln, 2-0 och det såg tungt ut!
Men OA visar hjärta och jobbar sig tillbaka in i matchen och bara 5 min senare slår Micke en perfekt hörna som Rickard med kraft och vilja kan trycka in i mål, 2-1 och nu är det match!
Nu är det OA för hela slanten och det skapas situationer i massor men tyvärr så storspelar LSK målvakt.
I 74e minuten får vi ett inkast långt nere på offensiv planhalva, Joel vänder bort sin försvarare och spelar in till Adam som kan språngnicka in 2-2 och nu känns det som att ett vinstmål inte är omöjligt.
OA pressar på och Adam har två riktigt bra lägen där målvakten återigen räddar en och ribban är i vägen på det andra.
LSK får också en sista chans med 5 min kvar då Filip Engström kommer fri med Kotten, men Kotten gör en fin benparad och lyckas avvärja.

Sett till matchbilden så borde OA ha vunnit matchen, speciellt med tanke på dom ca 15 hörnorna som skapades och alla andra skottlägen också. Men tyvärr för våran del så gör LSKs målvakt en helt otrolig match.

Domare Ronny Andersson och Co gjorde en prickfri insats. Bra kommunikation med varandra och spelarna på planen gjorde att matchen flöt på som det ska. Bra jobbat!